Webshop » Levende Insecten » Meelwormen Mini » Meelwormen Mini 500 gr

Meelwormen Mini 500 gr

Meelwormen Mini 500 gr Meelwormen Mini 500 gr

Meelwormen Mini 500 gr Meelwormen Mini 500 grMeelwormen Mini 500 gr Meelwormen Mini 500 gr

€ 7,50

Voorafbestellen (Pre-order)

De meelworm is de de larve van de meeltor.

Vogels staan bekend om het eten van insecten. Meelwormen zijn een perfecte aanvulling op het normale dieet van onze vogels.

Meelwormen zijn een zeer voedzame, eiwitrijke voeding voor allerlei vogels en reptielen.

Het hoge eiwitgehalte van ± 50% maakt dat meelwormen zeer geschikt zijn als voedingsbron voor onze vogels..

Wilt u uw vogels een keer extra verwennen, geef ze dan meelwormen. Vogels zijn er gek op!

Meelwormen zitten bomvol eiwitten, een voedingstof die erg belangrijk is voor vogels. Vooral in het voorjaar kunnen de vogels dit zeer goed gebruiken. Het bouwen van nesten, het voeren van jongen, het beschermen van hun territorium, allemaal dingen die veel energie kosten. Bijvoeren met meelwormen is dus niet alleen erg leuk, het is ook nog eens heel goed voor de vogels.

Meelwormen: een knapperige snacks voor vogels en hoenders, verschillende knaagdieren en reptielen. Meelwormen: een gezonde en eiwitrijke toevoeging op de dagelijkse voeding.

Meelwormen kunnen het best bewaard worden in een koelkast of in een ruime pvc krat met gladde wanden.

Meelwormen zo koel mogelijk bewaren bij voorkeur in de koelkast. Plaats meelwormen niet in het direct zonlicht.

Als voeding kan je meelwormen zemelen of volkorenbrood aanbieden. Ook kan je wat appel of wortel geven. U voorkomt schimmel door niet te veel vochtrijke voeding te geven. Bied terug nieuwe voeding aan wanneer het vorige volledig op is.

U kan de de voedingswaarde van meelwormen verhogen door toevoeging van vitamine en calcium. Ook kan je het verrijken door er insecten strooivoer (meelwormen of krekel voer) over heen te strooien.

Meelwormen zijn populair als vogelvoedsel voor allerlei soorten vogels.

Veel vogelhouders knippen de meelworm met de bruine harde chitine huid in kleine stukjes of ze knippen de kop af. Zo kunnen vogels de meelworm als het ware met de snavel uitknijpen. De harde en slecht verteerbare chitine huid blijft dan over. Je kan ook de juist vervelde witte meelworm aan uw vogels aanbieden, deze zijn veel beter verteerbaar. Opgepast: een levende gegeten meelworm kan in het vogellichaam nog altijd bijten. De meelworm kan zo de krop, maag of de darmen van onze vogels beschadigen.


Zorg dat je vogels afwisseling hebben in voedseldieren. Je verkrijgt hierdoor een betere algemene samenstelling van voedingstoffen. Dit voorkomt eenzijdige voeding en komt de algemene conditie van uw vogels zeker ten goede.


Gerelateerde producten